Cainele batran nu poate fi invatat trucuri noi!

Fals! Cu perseverenta, rabdare si mult tact, orice caine, in orice etapa a vietii s-ar afla poate fi dresat si educat, potrivit The Epoch Times. Chiar daca seniorul nu mai percuteaza la giumbuslucuri ca puiul, el poate fi dresat comenzi si trucuri simple, poate fi invatat regulile casei, unde si cand sa isi faca nevoile, cum sa mearga in lesa sau cum sa socializeze cu oamenii sau alti caini. Cainilor de orice etate le place sa lucreze cu stapanul lor, mai ales daca sunt tratati cu mangaieri si ceva delicios de mancare.

Puiul nu poate fi dresat decat dupa 6 luni!

Fals! Multe probleme de comportament ale cainilor adulti incep din copilarie. Daca s-ar fi lucrat atunci putin cu ei, nu ar mai fi fost nevoie sa se lucreze acum de 10 ori mai mult (poate acum e chiar prea tarziu ca sa se mai faca ceva). Este adevarat ca, atat timp cat este pui, cainele se concentreaza greu la un singur lucru, isi pierde repede interesul si nu poate fi corectat, dar se poate lucra cu el.

Pe de alta parte, oricat de bun ar fi dresajul facut, caracterul cainelui se va definitiva doar dupa ce se maturizeaza, moment in care puteti descoperi comportamente pe care nu le doriti (poate deveni agresiv cu strainii care intra singuri in curte, iar dvs. poate nu vreti asta). Acesta nu este insa un motiv deloc bun pentru a nu da cainele la dresaj decat atunci.

Cainii din adapost sunt mai dificil de educat!

Nimic mai eronat! In adapost sau pe strada sunt o multime de caini inteligenti, gentili si doritori de afectiune. Fiecare patruped isi are propriul temperament si in consecinta se va adapta mai greu sau mai usor unei familii. De obicei, cainii fara stapan sau cei abandonati sunt mai dornici de iubire decat cei de rasa, mai umili si mai recunoscatori pentru sansa la viata acordata. Indiferent de varsta, ei vor putea fi invatati cum sa se comporte in familie sau societate, dresati tot felul de comenzi. In plus, acestia pot fi metisii unor rase care au demonstrat de-a lungul timpului ca au o inteligenta iesita din comun.