Metode de diagnostic la Clinica UNIVET
Ecografia este metoda prin care sunt vizualizate diferitele organe si tesuturi ale corpului, cu ajutorul ultrasunetelor. Imaginile ecografice se obtin in timp real, fiind astfel posibil sa vizualizam structura si miscarea organelor interne.
Transaminaze hepatice :TGO, TGP, GGT
Parametrii renali: Uree, Creatinina
Enzima pancreatica: Amilaza pancreatica
Glicemie, ALKP
Analiza urinei este o metoda simpla, ieftina, rapida si neinvaziva pentru animalul dvs de companie care poate furniza informatii importante despre sanatatea si integritatea nu doar a tractului urinar, ci si a organelor vitale.
Din fericire, pentru ca avem o relatie atat de veche si apropriata cu aceste animale, sanatatea cainelui domenstic este una dintre cele mai bine studiate capitole in medicina veterinara.
(CPV, CDV, Gia, CCV, FIV, FeLV, FCoV, FPV, Dirofilaria, Toxoplasma etc. )
Inmultirea selectiva bazata pe cosangvinizare a dus la aparitia a din ce in ce mai multe boli genetice. In aceasta sectiune vom afla despre cele mai intalnite boli de care pot suferi prietenii nostri patrupezi.
(CPV/CCV, FIV/FeLV,CPV/CDV etc.)
(CPV/CCV/Gia, CIRD etc.)
Cu ajutorul acestui test poti salva un ochi sau poti cu usurinta sa-l pierzi pentru ca tratamentul cu antiiflamatorii administrate local intr-o leziune corneeana ce fixeaza fluoresceina va impiedica neovascularizatia, cicatrizarea si va determina astfel agravarea bolii, uneori singura optiune fiind enucleerea globului ocular.
Tinand cont de faptul ca este de un real ajutor fluoresceina trebuie sa existe si sa fie utilizata in orice cabinet veterinar.
Totusi, un examen coproparazitologic negativ nu exclude existenta parazitilor intestinali.
Parazitismul care afecteaza animalele aparent sanatoase se numeste parazitism asimptomatic iar impotriva acestuia se recomanda deparazitarea trimestriala. De asemenea unele specii de paraziti se pot transmite si la oameni (Toxoplasma gondii, etc.). Daca animalele infestate vin in contact cu oamenii, in special copii, larvele viermilor se pot aseza pe pielea oamenilor de unde migreaza in organism.
Parazitii externi, ce traiesc pe pielea animalelor sau in fanere, dar au dimensiuni prea mici pentru a fi observati cu ochiul liber, pot fi vizualizati la microscop. Se pot evidentia diferite tipuri de raie
: Demodex, Sarcoptes, Otodectes.
Babesioza este diagnosticata prin analize de sange, atat frotiu la microscop cat mai ales prin hemoleucograma si determinari biochimice (Atentie, modificarile depistate la hemoleucograma si la analiza biochimica a sangelui sunt mai rapid observate decat vizualizarea directa a parazitului in sange).
(microfilaria, babesia, bartonella)